fbpx

Tot ce trebuie să știi despre externalizarea serviciilor de resurse umane:

Indiferent că ești antreprenor aflat la început de drum și deții o companie cu 2-3 angajați sau ești administratorul unei companii cu peste 50 de angajați, este important să știi că gestionarea oamenilor din firma ta presupune o mare responsabilitate.

Externalizarea serviciului de resurse umane presupune atribuirea responsabilităților legate de gestionarea aspectelor ce țin de forța de muncă către o firmă specializată în domeniul prestării de servicii de resurse umane. Imediat după momentul identificării și contractării celui mai potrivit consultant în resurse umane, toată atenția și energia ta, ca antreprenor se pot canaliza acum către dezvoltarea afacerii.

În cele ce urmează vom evidenția care sunt cele mai importante avantaje în externalizarea serviciilor de resurse umane:

Reducerea costurilor cu externalizarea serviciilor de resurse umane

Este mult mai ieftin să contractezi un serviciu extern de resurse umane, decât să organizezi un departament intern de HR. În primul rând nu mai ai nevoie de servicii adiacente precum cele de recrutare și evaluare de personal și nici de angajarea unui personal intern specializat. Expertul în resurse umane îți oferă, prin intermediul specialiștilor săi, toată gama de servicii în domeniu.  

  • Scade considerabil riscul de amendă din partea inspectorilor teritoriali de muncă
  • Siguranța respectării prevederilor legislative în domeniu
  • Reducerea timpului investit în administrarea personalului poate fi reinvestit în alte activități cu rol în dezvoltarea afacerii
  • Experiența consultanților în resurse umane și cunoștințele lor în materie de legislația muncii vă scapă de griji în privința controalelor ITM și a eventualelor amenzi sau procese intentate de către angajați și foști angajați.

Legislația în domeniu este destul de amplă și schimbătoare, iar uneori, ca antreprenor este destul de dificil să poți ține pasul cu toate modificările care apar.

Sentio Solutions îți poate oferi garanția că echipa noastră de profesioniști în prestări servicii HR va avea grijă ca afacerea ta să fie pe mâini bune, iar toate datele și documentele ce țin de salariați să fie corecte.

Externalizarea serviciilor de resurse umane devine un sprijin important pentru companii, oferindu-le un suport real și numeroase beneficii care să îi ajute în desfășurarea eficientă a activității.