fbpx

Depășește cu bine autoizolarea

1. Începe să faci curățenie

Sunt haine aruncate peste tot prin casă, sertarele sunt foarte aglomerate cu tot felul de lucruri? Este momentul perfect să începi să faci ordine în casă. Dacă până acum nu aveai timp pentru asta, acum poți începe să te ocupi mai mult de treburile casnice.

2. Răsfață-te

În mod normal nu ai timp pentru tine și pentru ritualuri de îngrijire? Atunci, această izolare poate fi o adevărată binecuvântare. Aceasta este probabil cea mai bună perioadă pentru a te răsfăța cu mici bucurii precum o mască de față, o baie relaxantă și tot ce îți mai trece prin cap.

3. Fă-ți ordine în acte

Nu mulți dintre noi avem puse toate actele, facturile și chitanțele ordonate în dosare. Acesta ar putea fi un moment prielnic pentru a le sorta și organiza după bunul plac. Le poți depozita în dosare sau chiar în niște cutii drăguțe. Atunci când vei căuta un document, vei fi recunoscător că ai făcut asta.

4. Sună-ți bunicii

Să recunoaștem că intenționăm de multe ori să ne sunăm bunicii, dar cumva nu reușim să o facem suficient de des. Deci, ce moment mai bun ca acesta avem să ne sunăm bunicii care sunt la depărtare? Ia legătura cu ei, menține-i ocupați și ai grijă de ei. Cu toții veți avea de câștigat.

5. Ascultă poveștile bunicilor tăi

Întreabă-ți bunicii despre trecutul lor și lasă-i să-ți povestească întâmplări interesante din viața lor. Poate că bunicul tău a fost în război sau bunica ta a îngrijit răniții într-o tabără militară. Acestea sunt povești care merită să rămână vii și să fie transmise din generație în generație.

6. Sună-ți prietenii prin video call

Deși nu îți poți vedea prietenii în autoizolare, asta nu înseamnă că trebuie să le uiți fața. Sună prin video call persoanele care îți lipsesc.

7. Găsește-ți un nou hobby

Din păcate, în mod obișnuit, nu ai timp pentru extra activități care îți fac plăcere. Acesta este momentul ideal să începi să faci un anumit lucru pe care ți-ai dorit întotdeauna să îl încerci, dar nu ai avut timpul necesar.

8. Fă-ți o introspecție

Foarte puțini dintre noi își fac timp pentru yoga sau meditație. Poate că am putea fructifica perioada aceasta pentru a reflecta și a ne contempla viața de până acum. Stabilește în fiecare zi o oră pe care să o petreci în balcon sau în grădină pentru meditație. Astfel te vei menține tânăr și fericit.

9. Roagă-te

Dacă ești o persoană spirituală, care crede în Dumnezeu, această perioadă îți vine mănușă. Multe persoane, din cauza programului încărcat pe care îl au, se deconectează de latura spirituală. Așa că acum e momentul perfect pentru a încerca să te reîntorci la credințele și obiceiurile tale.

10. Cumpără-ți o plantă și îngrijește-o

Cu toții am avut momente în viață în care am primit cadou sau ne-am cumpărat o plantă care a murit din cauza faptului că am neglijat-o. Ei bine, acum este momentul să lucrezi la calitățile tale de părinte. Poți „adopta” câteva plante pe care să le îngrijești. Grădinăritul poate fi o idee bună, care te va scăpa de stres și de gândurile negre.

Pentru mai multe idei care să te inspire să depășești cu bine perioada de autoizolare, vezi articolul 20 de pași pentru a trece cu bine prin autoizolare – I parte